torstai 21. syyskuuta 2017

Syksy saapuu askel kerrallaan, nappaa nyt puolukat koriisi ja kameraasi!










Puolukka - aliarvostettu, kirpeä syksyn marja. Puolukka sisältää paljon vitamiineja, mutta uskon, että sen käyttö on vähentynyt vuosien aikana. Etelä ja Keski-Euroopassa tämä kuitenkin tuntuu olevan todella arvostettu marja ja täällä Lapissahan tämä on tärkeä osa poronkäristystä. Sellaista poroannosta ei taida olla, johon ei puolukka kuuluisi.

Vaikka marjan maku on todella voimakas (ja en ole siitä koskaan pitänyt) pitäisi varmasti kokeilla jotain näistä herkullisen näköisistä resepteistä. Jotenkin ravintolassa puolukkasurvos vain aina näyttää siltä samalta eli todella sokeriselta ja hillomaiselta. Miksi ? Sitä tarjottiin jo koulussa ja ei se sielläkään hyvältä maistunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti